Followers

Friday, January 9, 2015

Hai lah lazada...

Salam uols,

Korang ada pengalaman ngeri membeli barang kat lazada tak?

Ahad lepas 4 Jan 2015 Naza beli barang kat Lazada.5 Jan 2015 Lazada email bagitahu yang barang Naza dorang dah pos guna Gdex..Tapi sampai harini tak dapat lagi.
Bila Naza check tracking no GDEX status "unable to complete delivery"..risau pulak...


Bila dah gelabah,barulah Naza check-check kat blog-blog..Tengok review memang menyeramkan.. ada yang order lain dapat barang lain, ada yang dapat barang rosak,ada yang pembelian mereka kena cancel walaupun dah buat payment, ada yang dah sebulan baru terima, ada yang tak terima langsung..

Naza try tanya kakak dan jiran yang kaki beli online kat lazada ni.Setakat ni dorang kata takde masalah? Paling lama sampai 3hari.Lori lazada datang sampai rumah..Tu mungkin dorang Cash On Delivery tu pasal lah cepat..Tapi kalau barang yang takleh cOD, dorang post guna perkhidmatan kurier seperti GDEX, skynet, poslaju etc..Mau makan seminggu kot..

Terseksa menunggu barang ni.Nak keluar rumah tak boleh, risau nanti dorang datang kita takde,1 kerja nak kene gi collect.Nak masuk jamban pun dok pasang telinga kot-kot ada orang ketuk pintu.Nak tidur disiang hari pun tak lena...

Bila dah baca macam-macam cerita pasal pengalaman ngeri dorang dengan lazada, Naza dah start tak senang duduk...mulalah menyesal beli barang banyak kat lazada. .

Hopefully takdelah problem..Amin...

4 comments:

Azrio Kun said...

Bro beli barang apa ?

Memang dari dulu lagi lazada nihh problem.. Sebab tu kalau bukak lazada, aku cuma akan survey harga je..

nazaraman said...

Hehehe saya pompuan...sebelum ni mmg dok tgk2 je tapi terbeli gak sbb brg yg nak tu murah sgt..beli multifunctional wardrobe, mixer, kitchen scale, weight scale dan body shaper for men...

Zurina Zulkefli said...

belum pernah try shopping dgn lazada ni..tp bole tahan femes kan..igtkan servis bagus..

nazaraman said...

Kakak naza kata kalo COD servis tiptop..kalo x, hampehh